En ventalationsfri gaskamin hör inte hemma hos dig

Först av allt, låt oss kalla det vad det verkligen är. braskaminer stockholm  gillar termen “vent-fri” när man talar om gaskaminer som håller alla avgaser i ditt hem. Jag föredrar termen “ventless” eller, ännu bättre, “oventilerade.” Vissa människor tyder på “rums ventilerade” eller “lung-ventilerade.”

Inte en stor del, men ventless gas industrin vill att du ska känna att du blir befriade av en börda genom att inte ha en avgasventil. Jag tror att det är viktigt för människor att veta att de faktiskt missar något viktigt när de går med en ventless gas apparaten.

För det andra, dålig ventilation gaskaminer är en skuld. Jag skulle inte ha en i mitt hus och råda dem som har ett antingen ta bort det, byt ut det, eller bara inte använda den.

Ja, jag vet att vissa människor älskar dem på braskaminer stockholm och har aldrig haft problem med deras. Dessa människor har kommenterat på några av mina tidigare artiklar kritiserar dessa apparater. Jag vet också, dock att massor av människor med oventilerade gas spisar klagar över huvudvärk och andra problem.

Innan vi går in det roliga, låt mig ta upp frågan om hur man fastställer om din gasspis ventileras eller inte, bara för säkerhets skull. Svaret är ganska enkelt. Du sätter huvudet i spisen (kom ihåg att stänga av den först!) Och tittar upp. Om det finns ett hål, det ventilerade. På bilden nedan, allt jag såg var en stålplatta utan hål.

 

En artikel som bara inte kommer att sluta

Jag har skrivit om förbrännings säkerhet i energi Vanguard Blog ett antal gånger, och kommer att fortsätta att göra det, eftersom det är en så viktig del av byggnaden vetenskap och hem prestanda.

Varför är den här artikeln så populär? Jag tror att det beror på att en hel del människor funderar på att förstå frågorna. Mer än ett fåtal känner sjuk när de använder oventilerade eldstäder, och de vill bekräfta sina misstankar. Dessa saker är i en hel del hus nu, och folk köper dessa hem utan att känna av problemen.

Du kan läsa hela artikeln på Bob Vila hemsida www.braskamineristockholm.se  men låt mig upprepa de viktigaste anledningarna till att ventless gas spisar är dålig:

Även när man arbetar perfekt, de sätter en hel del vattenånga in i huset. (Se min artikel om hur förbränning av naturliga gasverk.)

Utkast, fläktar, ljus och trånga husen kan röra upp förbränningsprocessen.

Många husägare förstår inte hur man använder eller behålla dem.

Om du läser artikeln jag länkade till och kommentarerna, ser du att det finns en mycket bra anledning till att du inte kommer att hitta folk som förstår att bygga vetenskap runt detta.

Igår fick jag ett mail från Perry. Hans företag, Eldstad skapelser av BMC, säljer gas spisar i Tennessee, och jag länkade till sin hemsida på braskaminer stockholm i min Bob Vila artikeln. Jag visste inte honom sedan och har aldrig kommunicerade med honom tills han skrev till mig igår. Jag kopplade till hans plats eftersom han vägrar att sälja oventilerade gas spisar och förkunnar det offentligt på sin webbplats.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *